قرارداد کار
قرارداد کار را می توان تابع حقوقی دانست که برابر آن یک طرف یعنی کارگر از حمایت هایی برخوردار می شود و طرف دیگر که کارفرما می باشد مکلف به رعایت این حمایت ها و حقوق است.
در قرارداد کار گارگر نیروی کاری خود را در اختیار کارفرما میگذارد و متعهد می شود که برای مدت موقت یا مدت غیر موقت کار را به اتمام برساند و کارفرما نیز متعهد می شود که در مقابل و ما به ازای آن را به او بپردازد.
در اجاره اشخاص کسی که اجاره می کند را مستأجر و کسی که مورد اجاره واقع می شود را اجیر می گویند و مال الاجاره را اجرت می گویند.
اجاره خدمه و کارگر چنانچه در قالب قرارداد کار باشد تابع قانون کار است که این تعریفی است که قانون مدنی در رابطه با قرارداد کار ارائه نموده است.
طرفی را که کار می کند و در مقابل کار خود اجرت می گیرد برای طرح شکایت خود از کارفرما به مراجع صالح یعنی هیأت تشخیص و هیأت حل اختلاف مراجعه کند.
رأی صادره مطابق آراء دادگستری قابلیت اجرا دارد.
در خصوص قرارداد کار و کلاً همه قراردادها چند نکته لازم و ضروری به نظر می رسد و بهتر است در هنگام تنظیم قرارداد مورد توجه قرار بگیرد و این نکنه را به یاد داشته باشید هر یک از بندهای قرارداد آثار حقوقی منحصر به فرد خود را دارد پس در امضاء قرارداد ها دقت نمایید مواردی که نیاز به توجه دارد بدین شرح است:
1- قرارداد کار می بایست با اراده کارفرما یا وکیل قانونی وی صورت بگیرد.
2- قرارداد کار می بایست به صورت کتبی باشد.
3- قرارداد کار می بایست به امضاء حداقل 2 نفر شاهد مرد برسد.
4- قرارداد کار حداقل می بایست در 2 نسخه تنظیم گردد.
5- قرارداد کار می بایست ضمانت اجرا داشته باشد.
6- قرارداد کار بهتر است دارای مدت باشد.
7- چنانچه برای قرارداد کار و حسن انجام کار تضمینی از قبیل چک و سفته و... دریافت می شود با ذکر شماره و دلیل در قرارداد ذکر شده و بابت آن رسید دریافت شود.
8- قرارداد کار حتماً می بایست به امضاء طرفین و شهود آنها برسد و چنانچه قرارداد از سوی وکیل رسمی طرفین که دارای وکالت می باشند و این اختیار را دارند برسد می بایست با ذکر شماره قرارداد وکالت و عنوان وکیل صورت پذیرد البته وکیل باید دارای چنین اختیاری باشد و کپی از وکالتنامه دریافت گردد.
9- انتخاب داور مورد اطمینان و ترجیحاً وکیل دادگستری در قرارداد می تواند از بسیاری از اختلافات جلوگیری نماید البته وکلای دادگستری با تخصص در امور داوری نیز انتخاب شوند که از کانون وکلای دادگستری دارای پروانه وکالت می باشند.
10- هر قرارداد کار می بایست به صورت جداگانه انعقاد گردد و از استفاده از فرم های چاپی به جد پرهیز شود چرا که در این فرم ها همه موارد به صورت فرمالیته و عام به رشته تحریر درآمده است.
11- برای قرارداد کار حتماً خسارت با عنوان وجه التزام مد نظر قرار بگیرد.
12- قرارداد کار نبایست به صورت خام امضاء گردد.
13- مهمترین موضوع در انعقاد قراداد کار این است حتماً برای قرارداد کار از وکیل پایه یک دادگستری راهنمایی بخواهید یا اجازه دهید وکیل دادگستری قرارداد شما را بنویسد و یا نهایتاً قبل از امضاء هر قراردادی با وکیل یا وکلای دادگستری مشاوره نمایید
.